„РЖД Интернешнл" отпочиње радове на деоници Винарци – Ђорђево

17-10-2016 12:17:03 | | / vostok.rs |


Данас је „РЖД Интернешнл" приступио радовима на деоници Винарци – Ђорђево, последњој од три деонице Европског Коридора Х, који се реконструишу у складу са Анексом бр. 2.2 уз основи Уговор.

У складу са пројектом на овој деоници, дугој 15 км изведена је потпуна замена доњег и горњег строја колосека, 5 скретница, пруређено је 11 прелаза, изведена реконструкција станица и ниских перона, уградња одводних канала, као и санација контактне мреже, СС и ТТ система.

Као и на другим јужним деоницама Коридора Х, сви грађевинско-монтажни радови ће се изводити у режиму 36-часовних технолошких затварања колосека без потпуног прекида саобраћаја возова, при томе низ радова ће извести српске компаније - подизвођачи. Накоин завршетка реконструкције брзина путничких возова, која данас не прелази 50 км/ч, повећаће се до 120 км/ч.

Очекује се да ће реконструкција деоница Винарци-Ђорђево бити завршена у 2. кварталу 2017. године. Две јужне деонице: Врањска Бања – Ристовац и Бујановац – Букаревац, где су радови отпочели у априлу 2016. године, ускоро се приводе крају.

Вредност овог пројекта износи преко 38 милиона УСД и реализује се о трошку руског државног кредита.