Лондон нема доказе о нападима руске авијације на цивиле у Сирији

18-10-2016 09:08:45 | | / vostok.rs |


Лондон нема доказе о ваздушним нападима руске авијације на цивиле у Сирији, будући да никаквог одговора од стране тамошњег Министарства иностраних послова није било на захтев руске амбасаде да ти докази буду представљени, изјавио је руски амбасадор у Великој Британији Александар Јаковенко.

„С обзиром да никакви докази нису представљени, све оптужбе британских парламентараца да је Русија гађала цивиле у Сирији ми перципирамо као дрску лаж са циљем да се заштити терористичка организација Нусра фронт, као и британски војни контингент који се налази у тој земљи“, рекао је он.

Амбасадор је такође истакао да је руска војска затражила од Велике Британије да предочи информацију о позицијама британских војника у Сирији, како би се избегле евентуалне жртве приликом руских ваздушних напада на положаје терориста, али, како је рекао, никаквог одговора није било. Русија је у више наврата саопштавала да се приликом избора циљева за бомбардовање детаљно проверавају све расположиве информације, након чега се доноси одлука о ваздушном нападу. До сада ниједна страна није представила никакве доказе о томе да је Русија гађала било какве цивилне објекте у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут