Москва неће занемарити претње САД о увођењу нових санкција Русији

18-10-2016 09:14:49 | | / vostok.rs |


Москва неће занемарити претње САД о увођењу нових санкција Русији, а одговор ће свакако уследити, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

„На претње из Вашингтона које не престају да јењавају одговор је један – то представља слабост администрације САД и недостатак инструмената који би омогућили договор на реалним основама“, рекао је Рјабков.

Према његовим речима, САД више ни не теже да пронађу механизме који би функционисали и који не би били у противречности са обећањима саме администрације.

„Одговорност за нарушавање међудржавних односа између Русије и САД ће пасти на Вашингтон уколико буде усвојена одлука о увођењу нових санкција Русији због ситуације у Сирији“, рекао је Рјабков. Када је реч о самој Сирији, руски политичар је истакао да је Русија увек била против једностраних одлука, а проналазак решења могућ је само путем договора свих зараћених страна.

Рјабков је додао да једини модел за проналазак решења за Сирију јесте иницијатива специјалног изасланика УН за Сирију Стафана де Мистуре, који подразумева формирање хуманитарних коридора.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут