Бела кућа не искључује увођење санкција Русији због сајбер-напада

18-10-2016 10:50:47 | | / vostok.rs |


Бела кућа не искључује могућност увођења финансијских санкција против Русије због сајбер-напада, изјавио је портпарол Беле куће Џош Ернест.

„Обим наших могућих реципрочних мера није ограничен на сајбер-простор. Он може да укључи и друге одговарајуће мере, између осталог и финансијске санкције“, преноси агенција ТАСС Ернестову изјаву. Он је подсетио да је председник САД Барак Обама раније потписао извршну наредбу да се дозволи употреба санкција као одговор на сајбер-нападе. То није прва претња САД као одговор на хакерске нападе на сервере демократа.

Раније је Обамина помоћница изјавила да не искључује санкције против оних који су упали у рачунаре Националног комитета Демократске партије.

Пре неколико дана потпредседник САД Џозеф Бајден такође је обећао да ће Вашингтон припремити одговарајуће кораке на акције руских хакера који су, наводно, умешани у нападе на рачунаре америчких политичара. Међутим, лист „Волстрит џурнал“ је навео да би пре тога администрација америчког председника требало да формално оптужи Русију за сајбер-нападе. Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да су извештаји о умешаности Москве у хакерске нападе демократа покушај да се руска тема употреби током америчке изборне кампање.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут