Путин сутра у Берлину на састанку „Нормандијске четворке“

18-10-2016 11:18:08 | | / vostok.rs |


Прес-служба Кремља је саопштила да ће Владимир Путин учествовати на састанку „Нормандијске четворке“ у Берлину.

Прес-служба украјинског лидера саопштила је да су се украјински председник Петро Порошенко, немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Франсоа Оланд током телефонског разговора договорили о одржавању састанка у „нормандијском формату“ 19. октобра у Берлину.

„Саговорници су се договорили да 19. октобра у Берлину одрже састанак шефова држава у ’нормандијском формату‘, како би се подстакла Русија да реализује питање безбедности договорено Минским споразумом“, наводи се у саопштењу кабинета Петра Порошенка. У прес-служби Порошенка су навели да су током телефонског разговора стране разговарале о безбедносној ситуацији у Донбасу.

Осим тога, украјински председник је нагласио важност заједничке позиције Кијева и земаља ЕУ уочи самита Уније који ће бити одржан 20. и 21. октобра 2016. године у Бриселу. Раније је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила да Москва није субјект Минског споразума о Украјини и да може само да изврши притисак на зараћене стране.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут