Путин прихватио распоређивање наоружане мисије ОЕБС-а у Донбасу

21-10-2016 08:29:14 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин прихватио је, током разговора "Нормандијске четворке", распоређивање наоружане мисије ОЕБС-а у Донбасу, саопштио је Кремљ.

Кремљ позитивно оцењује размештање наоружане мисије ОЕБС-а у Донбасу, а уочи преговора "Нормандијске четворке" у Берлину, председник Русије Владимир Путин се сагласио са овом мером, изјавио је прес-секретар Кремља Дмитриј Песков. „Прва мисија ће бити полицијска мисија ОЕБС-а, наоружана мисија ОЕБС-а, можете је назвати како год желите, и о њеном размештању се Путин сагласио током преговора. Постоји опште разумевање за овакав потез, и у таквој ситуацији Владимир Путин је говорио о неопходности да се искористи тренутно немачко председавање ОЕБС-ом да би се активирала разрада овог питања. У овом случају постоји заједничко разумевање о позитивним ефектима размештања такве мисије, али је сва питања потребно разрадити у оквирима самог ОЕБС-а", рекао је Песков.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да је Кремљ задовољан резултатима састанка који је одржан у Берлину у нормандијском формату. Према његовим речима, резултати састанка су позитивно оцењени.Ж

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут