Оланд: Све опције отворене са Русијом ако се не буде поштовао прекид ватре у Сирији

21-10-2016 09:12:59 | | / vostok.rs |


Све опције су отворене у вези са Русијом уколико се не буде поштовао прекид ватре у Сирији, изјавио је француски председник Франсоа Оланд.

Раније су медији јавили да лидери држава-чланица Европске уније разматрају увођење нове рунде санкција Русији због постојеће кризе у Сирији.

„Све опције су отворене уколико не буде примирја“, рекао је Оланд новинарима пре почетка самита Европског савета у Бриселу. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Москва не очекује никакве акције ЕУ према Русији због ситуације у Сирији. Почетком октобра неки европски политичари, међу којима и специјални координатор Немачке за политику Русије Гернот Ерлер изнео је идеју увођења ограничења против Русије под изговором погоршања хуманитарне ситуације у сиријском граду Алепу.

Министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон и амерички државни секретар Џон Кери у недељу су запретили Русији и Сирији новим санкцијама након ескалације сукоба у Алепу. Прошле недеље су немачки медији јавили да канцеларка Ангела Меркел намерава да предложи нову рунду антируских економских санкција Европској унији, која је увела ограничења на почетку украјинског сукоба 2014. године.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут