Преговори о трговинском споразуму између Канаде и ЕУ завршени неуспешно

22-10-2016 10:55:04 | | / vostok.rs |


Канадскi министар трговине Кристија Фриленд саопштила је да су преговори о трговинском споразуму између Канаде и ЕУ завршени неуспешно.

„Иако смо радили веома напорно, сада је јасно да Канада и ЕУ нису у стању да постигну споразум“, рекла је канадска министарка трговине Кристија Фриленд. Она је истакла да је Канада земља која поштује европске вредности и показује велико стрпљење. „Ја сам се лично веома трудила, али сад ми је јасно — сада је Канади јасно — Европска унија није у стању да постигне договор чак ни са државом која дели европске вредности, каква је Канада, чак ни са државом која показује толико љубазности и стрпљења, каква је Канада“, изјавила је Фрилендова.

Она је напустила преговоре у Бриселу. "Чини ми се да ЕУ није спремна да потпише међународни споразум, чак ни са државом која дели европске вредности као што је то Канада", рекла је Фрилендова после напуштања преговора с представницима белгијског региона Валонија. Она је казала да су у Канади "разочарани", али да потписивање споразума тренутно није могуће.