Рјабков: Циљ Обамине администраци је потпуно уништење односа са Русијом

23-10-2016 10:50:07 | | / vostok.rs |


Садашњој администрацији САД, изјављујући о могућем увођењу нових санкција, изгледа да је циљ коначно уништење билатералних односа са Русијом, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков.

Представник Беле куће Џош Ернст је током редовног брифинга изјавио да САД разговарају са европским партнерима и владама из региона о супротстављању руској политици у Сирији. Разматрају се и нове санкције. „Какви савезници — такви и разговори. Ствара се утисак да нема других питања пред администрацијом САД осим задатка да се потпуно униште односи са Русијом, за чију обнову би потом било потребно више година. Она нема других циљева“, изјавио је Рјабков, коментаришући изјаву Беле куће о могућем увођењу нових санкција против Русије.

Према Рјабковљевим речима, за руску страну овакве изјаве из САД нису новост. „Новост је интетензитет са којима се понављају ова заклињања о санкцијама. Ја сам већ спреман да се кладим да ће они сваки дан говорити о санкцијама. То постаје дневни ритуал, елемент обавезног програма, као у одређеном виду спорта без којег једноставно једном броју службеника из админстрације неће дати бодове за тај дан“, закључио је високи руски дипломата. Он је додао да ће руска страна наћи начин да промени равнотежу снага „које неће бити у корист САД“ у случају проширења америчког списка санкција.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут