Кијев: Украјински Интерпол помаже Јануковичу

23-10-2016 12:19:39 | | / vostok.rs |


Украјинско војно тужилаштво даће процедуралну процену о томе да ли службеници украјинског огранка Интерпола помажу бившем председнику Украјине Виктору Јануковичу и његовим саборцима да избегну кривичну одговорност, изјавио је за телевизијски канал „112 Украјина“ главни војни тужилац Украјине Антаолиј Матиос.

Он је обећао да ће група Државног војног тужилаштва следеће седмице изнети процедуралну процену евентуалне сарадње сарадника Националног бироа Интерпола у Украјини са „члановима злочиначке организације“ у избегавању кривичне одговорности.

Војни тужилац Украјине је у „чланове злочиначке организације“ уврстио бившег министра за приходе и расходе Украјине Александра Клименка, украјинског бизнисмена, Јануковичевог сарадника Сергеја Курченка, бившег вицепремијера Украјине Сергеја Арбузова и самог Јануковича. Кијев намерава да позове Виктора Јануковича и бившег војног команданта Станислава Шуљака да путем видео-везе сведоче о случају пуцњаве током немира 20. фебруара 2014. године у Кијеву.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут