Изборни штаб Доналда Трампа признао да Клинтонова има предност

24-10-2016 09:38:11 | | / vostok.rs |


Изборни штаб Доналда Трампа признао је да кандидат републиканаца заостаје за кандидатом демократа Хилари Клинтон, али поручује да неће одустати.

"Заостајемо. Она је у одређеној предности, али не одустајемо. Знамо да можемо да победимо", рекла је менаџер кампање Келан Конвеј. Трамп је у петак наговестио да би могао да изгуби. EVAN VUCCI Анкета: Клинтонова води за 12 одсто у односу на Трампа Из тима Хилари Клинтон предвиђају да ће ово бити "највећи избори у историји Америке", као и да ће бити забележена досад највећа излазност.

Према најновијим анкетама, Клинтонова води у односу на противкандидата из табора републиканаца Трампа за 12 одсто. Анкете Еј-Би-Си њуза и Вашингтон поста показују да Клинтон има подршку 50 одсто, а Трамп 38 одсто испитаника. Трамп има већу подршку међу белцима (47-43), а Клинтонова међу женама (55-35), пренела је агенција АФП. Клинтонова је удвостручила вођство на 32 одсто међу факултетски образованим белкињама, а анкета показује да први пут има и већу подршку мушкараца (44-41). Избори у САД су 8. новембра.