Први туристички водич о Србији на руском језику

24-10-2016 03:52:26 | | фото: drina.info/ vostok.rs |


Први туристички водич о Србији на руском језику у издању „Полиглота“ представљен је данас на Београдском сајму књига. Осим у Русији, водич о Србији је у продаји и на тржиштима Белорусије, Украјине и Казахстана, као и у интернет продаји.

Према речима министра Расима Љајића, водич за руско тржиште је оно што је недостајало и што је тражено од стране „наших руских пријатеља и руских грађана“, пише у саопштењу Министарства туризма, трговине и телекомуникација. „Задовољство ми је што смо данас на штанду Руске Федерације и што имамо прилику да по први пут, на целовит начин, представимо туристички водич на србском језику, у којем су представљени туристички потенцијали Србије“, изјавио је Љајић.

Обраћајући се присутнима, Љајић је изразио незадовољство досадашњим бројем руских туриста који су посећивали Србију. Прошле године тај број је износио нешто више од 40.000, што је занемарљиво имајући у виду са једне стране потенцијале Србије у туристичком смислу и са друге стране „велики интерес наших руских пријатеља“, оценио је србски министар.

„Ово је само почетак једне кампање, јер руско тржиште је за нас једно од најзначајнијих емитивних тржишта и ми покрећемо читав низ других активности у електронским и штампаним медијима, као и велику онлајн кампању“, закључио је Љајић.