Штрахе: Меркелова најопаснији политичар Европе

25-10-2016 10:33:01 | | / vostok.rs |


Лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц Кристијан Штрахе оценио је да је немачка канцеларка Ангела Меркел "најопаснији политичар Европе".

Он је рекао да је политика Меркелове према избеглицама „криминална“ и да је изазвала неконтролисани талас избеглица који је довео у опасност целу Европу.

„Она је најопаснији политичар Европе. Отворила је својом политиком добродошлице врата исламистима, економским мигрантима и трагачима за срећом, чији поглед на свет не одговара нашој Европи. Том инвазијом је наш друштвени поредак доживео потрес“, објаснио је Штрахе додајући да се због тога више не може искључити опасност од грађанског рата. Штрахе је напао и Европску унију, али је поновио да иступање из ЕУ за Слободарску партију није опција. Он је критиковао ЕУ због Споразума о слободној трговини са Канадом (ЦЕТА), рекавши да, док је Аустрија дала пристанак, треба одати признање Валонији која се томе успротивила.

Када је реч о Турској, Штрахе је подвукао да та земља не сме ни на који начин да постане чланица ЕУ. „Чланство Турске је нереално и неприхватљиво“, нагласио је он додајући да у Европу из те земље долазе људи који ни не размишљају о томе да се интегришу, а камоли асимилују.