МСП РФ: Наводна депортација држављана Русије из Србије су апсолутна измишљотина

29-10-2016 09:53:16 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије саопштило је да су написи једног броја балканских и руских медија о наводној депортацији држављана Русије из Србије „апсолутна измишљотина“.

„Са жаљењем примећујемо да ово није први пут да новинари не придају довољно пажње проверавању истинитости извора информација, постајући, у суштини, оруђем информационог рата у рукама политичара“, наводи се у саопштењу руског МСП-а.

„Посета Патрушева Београду је планска, чија припрема је почела још пре неколико месеци. Овакви догађаји захтевају озбиљан посао“, додали су у руском спољнополитичком ресору.

Раније је један лист у Србији објавио чланак у којем је, позивајући се на неименовани извор, објавио да је из Србије депортовано неколико руских држављана због наводног припремања терористичког напада у Црној Гори. Новине су навеле да би посета руског секретара Савета безбедности Николаја Патрушева Београду могла да буде повезана са догађајима у Црној Гори, а та вест изазвала је одјек у регионалним и међународним медијима.