Путин сматра да у овом тренутку нема потребе за наставком ваздушних удара на Алеп

29-10-2016 09:59:26 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин сматра да нема потребе наставити ваздушне ударе на терористе у сиријском Алепу, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Ви знате за саопштење нашег Генералштаба о потреби наставка ваздушних удара на Алеп због дејстава терориста. Председник Русије сматра да у овом тренутку нема потребе за наставком ваздушних удара на Алеп“, рекао је Песков.

Портпарол руског председника је изјавио да је Владимир Путин одлучио да продужи хуманитарни прекид ватре у Алепу како би се евакуисали рањени и изашли милитанти који желе да напусте град.

„Ништа мање важно је и то да се овим даје могућност нашим америчким партнерима да испуне обећање преузето на себе и обавезу о одвајању тзв. умерене сиријске опозиције и терористичких група“, рекао је он. „Генералштаб обавља оперативну управу, тактичку управу. Међутим, што се тиче постављања стратешких задатака и доношења стратешких одлука, њих доноси, наравно, главни командант Оружаних снага Руске Федерације“, додао је Песков новинарима. Песков је додао да није планиран разговор руског и америчког председника о ситуацији у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут