Службеници америчке амбасаде вређали и исмевали србског премијера

31-10-2016 08:53:44 | | / vostok.rs |

Скандал на прослави у амбасади Америке. Исмевали Вучића са фантомкама на глави


У Петак увече у амбасади САД у Београду приређена је прослава Ноћи вештица, коју је обележило скандалозно вређање и исмевање србског премијера.

Према информацијама које су изнете на конференцији за штампу Александра Вучића, неколико америчких маринаца, које је предводио Метју Мекреј, заменик војног аташеа, на прославу су дошли маскирани у фантомке и обучени у црне мајице на којима је писало "Савамала демолишн тим" (Савамала, тим за растурање). Они су се, наводно, целе вечери ругали србском премијеру, узвикујући и увреде на његов рачун.

Скоту необично што Србија шаље помоћ Алепу преко Русије која ``бомбардује`` болнице

Вучић је потврдио да су га о свему обавестиле наше службе безбедности, а поводом целог случаја он је рекао:

- Упознат сам са црним хумором америчких маринаца и, ако је то тачно, ништа друго осим тупавог хумора нисам приметио. Нисам ни очекивао ништа интелигентније, нису то баш доктори наука - рекао је Вучић, додавши да не мисли да то има било какве везе са озбиљним стварима.

Случај "Савамала" био је тема и интервјуа који је амерички амбасадор Кајл Скот данас дао за једне дневне новине, изјавивши да оно што се тамо дешавало указује на неповерење које грађани, по његовом мишљењу, имају у Владу Србије, која их није заштитила. На то је оштро реаговао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, поручивши да су овакви ставови "брутално мешање у унутрашње ствари Србије":

- И ја сам лично нарочито забринут због бројних убистава у градовима широм САД, поготово оних људи који су били криви само зато што су другачије боје коже. Очигледно да су оправдани протести тих људи у америчким градовима, које влада САД није у стању да заштити, већ је она директно умешана у њихово убијање - рекао је министар.

Он је "посаветовао" амбасадора САД да се тиме позабави, а не причама о рушењу илегалних објеката у нашем главном граду.

- Чини ми се да протесте у Београду стимулише нешто друго, а не неповерење грађана, и мислим да амбасадор Скот има довољно сазнања о томе, вероватно више него ми - закључио је Стефановић.

ДИПЛОМАТЕ ИЗ ВАШИНГТОНА БЕЗ КОМЕНТАРА

Америчка амбасада се није оглашавала о изнетим тврдњама да су њихови службеници изазвали дипломатски скандал и вређали србског премијера. Питање "Новости" да прокоментаришу цео случај остало је без одговора.

Новости