Турски симпатизери Палестинаца напали физички израелске фудбалере у Аустрији

29-07-2014 12:45:15 | | / mojenovosti.com |

У среду, 23. јула догодио се један до сада незапамћен случај силеџијског напада турских младића старијег узраста, у граду Бишофсхофену, у покрајини Салцбург у Аустрији, на градском фудбалском стадиону, који су фудбал злоупотребили у политичке сврхе.

У поподневним сатима одигравала се је пријатељска фудбалска-тренинг утакмица између израелског клуба Макаби из Хаифе и француског клуба ОСЦ Лили, којом приликом је на полувремену уакмице једна већа група младића утрчала на терен и физички напала ударајући израелске фудбалере, којису почели бежати и бранити се он нападача.

незапамћени силеџијски напад на недужне фудбалере одмах су најенергичније осудили министри унутрашниих и иностраних послова Аустрије и премијер Вернер Фајман, захтевајући од полиције да установи ко су нападачи и да се против њих подузму законске казнене мере. Одмах је овај немилии силеџијски напад на фудбалере оштро осудио и претседник Јеврејске заједнице Аустрије у Бечу, као и претседник града Бишофсхофена, организатори утакмице месног фудбалског клуба из града и преставиници полиције из града и Претседник полиције покрајине
Салцбурга.

Председник израелског клуба је такође изјавио у овдашњим медијима, осим наведених политичара и полиције, да су они дошли у Аустрију на фудбалске припреме за претстојеће првенствао ида је физички напад на његове фудбалере међу којима има и страних фудбалера за сваку осуду, јер се они сматрају у Аустрији сигурним и безбедним што су подвукли у својим изјавама за медије и поменути министри и премијер Вернер Фајман. Остале своје утакмице наредних дана одигравалаи су Израелци под опсежном полицијском обезбеђењу!

Полиција је одмах сутрадан издала саопштење за јавност да су 20 нападача на израелске фудбалере били Турци-младићи старијег узраста који су из симпатија према Палестинциума где се моментално ратује напали на израелске фудбалере! Против њих су поднешене одмах кривичне пријаве ради силеџијског физичког напада, јер су они фудбал злоупотребили у политичке сврхе, што је законски кажњиво. Овај силеџијски поступак турских младића јавно је у медијима осудио када је сазнао да су то турски младићи и претседник Исламске заједнице Аустрије из Беча.

Један сличан случај протеста из симпатија према Палестинцима, догодио се је пре краћег времена и у Бечу, када је одиграна пријатељска фудбалска утакмица измеђуу Рапида и Галатасалаја из Турске, када су турски навијачи клуба утрчали на терен стадиона са Палестинским заставама, што је премијер Аустрије Вернер Фајман најоштртије критиковао обадва наведена случаја, да се фудбал злоупотребљава у политичке сврхе, јер фудбал је спорт!

Живко Беговић