Шојгу: Против кога ратују западне силе, терориста или Русије?

02-11-2016 03:11:23 | | / vostok.rs |


Руски министар одбране Сергеј Шојгу упитао је Западне силе „против кога оне, заправо, ратују – против терориста или против Русије“?

„Кретање руских војних бродова у Средоземном мору изазвало је панику на Западу. Зачуђује став земаља које под притиском САД и НАТО-а не допуштају руској морнарици прилаз својим лукама“, наводи Шојгу.

Од 27. до 29. октобра Руси су, ипак, извршили танкирање бродова, па одбијање неких земаља да приме бродове у своје луке није задржало њихово кретање.



Шојгу оцјењује да Западни партнери, вјероватно, „на такав начин схватају своју улогу у борби против међународног тероризма у Сирији“.

„Један наш песник је рекао: `Не можеш грејати једно место у различитим возовима`“.

Можда су на Западу заборавили од чијих су руку погинули невини људи у терористичким нападима у Белгији, Француској, Египту, Ираку и другим државама“, истиче Шојгу, а преносе руски портали.

Званични Мадрид није дозволио руском носачу авиона да допуни гориво у луци града Сејте. Министарство обране Русије саопштило је да је то учињено под притиском САД и НАТО-а, јер „Адмирал Кузњецов“ плови према обалама Сирије да би учествовао у руској војној операцији.

Западне специјалне службе вјерују да ће Русија ове седмице започети велику операцију у Алепу којом ће подржати оружане снаге Сирије у „чишћењу“ западног дијела града, пише „Тајмс“.

Лист, на основу расположивих информација, очекује да ће носач авиона „Адмирал Кузњецов“, кога прати седам бродова, допловити до сиријских обала у сриједу или четвртак.

Како се наводи, у овај рејон ће се, највјеројатније, упутити још три руске ударне подморнице.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

РТРС, Искра