Бридлав: Следећи председник САД мора успоставити продуктивни дијалог с Русијом

05-11-2016 09:12:00 | | / vostok.rs |


Бивши главни командант Оружаних снага НАТО-а у Европи, генерал Филип Бридлав, сматра да ће следећи амерички председник морати да успостави „продуктивни дијалог“ с Русијом, пренео је амерички лист „Вашингтон егзаминер“.

Према његовим речима, нова америчка администрација мораће да се усредсреди на побољшање односа с Руском Федерацијом, чак и ако за то буде било потребно одређено време. Наступајући на заседању Атлантског савета, Бридлав је изјавио да следећи председник САД мора да заустави погоршавање односа с Русијом и да пронађе пут да се они побољшају, упозоривши на то да ће то бити дуг процес.

„Независно од тога ко ће бити изабран и шта ће се догодити у следеће две седмице, то неће променити оно што ће се, како ми се чини, догодити брзо. Морамо да савладамо буру и да дођемо до побољшања“, рекао је Бридлав.

Америчког генерала забрињавају проблеми с којима ће имати посла наредна администрација, а то су хибридни рат, сајбер-опасности и промене државних граница, као у случају присаједињавања Крима Русији.