Косачов: Наводни упади у руске компјутерске системе врхунац предизборне кампање у САД

05-11-2016 10:06:05 | | / vostok.rs |


Саопштење телевизије Ен-Би-Си да су амерички хакери наводно упали у кључне руске компјутерске системе, није повезано са осигурањем америчке националне безбедности, већ са врхунцем предизборне кампање у САД, изјавио је шеф комитета Савета федерације за међународне послове Константин Косачов.

„Нема сумње да иза цурења стоји администрација и специјалне службе САД, које на такав начин ’визуализују‘ претње које су се раније чуле из уста потпредседника Бајдена о употреби сајбер-оружја против Русије. Примењене су, подсећам, у условима када извесне акције ’руских хакера‘ за упад у америчке владине и партијске сервере нису ни на који начин доказане, а као друго, тим пре ни на који начин није доказана умешаност руских званичних власти у те акције, чак и ако постоје“, написао је Константин Косачов на својој страници на Фејсбуку, коментаришући информације телевизије Ен-Би-Си да су амерички хакери, наводно, упали у кључне руске компјутерске системе.

Он је навео да САД све отвореније подстичу државни тероризам у пракси, у овом случају у сајбер-простору. Политичар сматра да овакве претње имају везе са врхунцем изборне кампање у САД. Телевизија Ен-Би-Си њуз, позивајући се на речи анонимног чиновника обавештајне службе, саопштила је да су амерички „војни хакери“ упали у енергосистем, телекомуникационе мреже и „командни систем Кремља“, учинивши их рањивим за нападе тајног америчког сајбер-оружја.