Русија очекује реакцију САД о наводним упадом америчких хакера у Кремљ

05-11-2016 12:13:48 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије очекује реакцију америчких власти са правном оценом података о наводним упадом америчких хакера у телекомуникационе и електро-мреже Русије, наводи се у саопштењу портпарола МСП-а Русије Марије Захарове, објављеном на сајту ресора.

„Због саопштења која су се појавила у медијима о упаду америчких хакера у телекомуникационо и електро-мрежу Русије, као и у ’командне системе Кремља‘, очекујемо реакцију америчких структура власти, укључујући Белу кућу и Стејт департмент, са правном оценом ове информације“, наводи се у саопштењу.

У МСП-у су додали да ће „одсуство званичне реакције америчке администрације значити да у САД постоји државни сајбер-тероризам и у случају реализације претњи које преносе амерички медији, Москва ће имати пуно право да за то оптужи Вашингтон“.

Раније је Ен-Би-Си саопштио да су амерички хакери који раде за америчку Владу упали у руску инфраструктуру и „командни систем Кремља“, и тако ух учинили рањивим за нападе, ако САД одлуче да је то потребно.