Концерт у Кремаљском дворцу: Овације за Кустурицу и „No smoking orchestra“

06-11-2016 04:44:03 | | / vostok.rs |

Емир Кустурица и „Но смокинг оркестра“ свирали у препуном кремаљском дворцу. Министарка културе Јерменије приредила свечану вечеру за режисера и његов бенд


Само дан након што га је у Москви председник Русије Владимир Путин одликовао Орденом дружбе, прослављени режисер, глумац, писац и музичар Емир Кустурица (61) одржао је синоћ са својим „Но смокинг оркестром“ концерт у кремаљском дворцу.

Били су главне звезде „Балкан феста“, за који су улазнице распродате још пре две недеља, а пре њих, као предгрупа, наступио је Горан Бреговић са „Оркестром за свадбе и сахране“. Све је било у знаку претходног дана и награде.

Дворана кремаљског дворца била је испуњена до последњег места, а у публици је била и министарка културе Јерменије, која је по завршетку концерта приредила свечану вечеру за Професора, како зову Кустурицу, и његов бенд. Они су, пак, на сцени извели жестоку комбинацију кафанско-циганске музике и бескомпромисног панк рока, а публика је уживала у маратону радосних балканских звукова.



Већ сутра Кустурица и његов бенд свирају на „Балкан фесту“ у Санкт Петербургу, а 11. новембра Емир ће на филмском фестивалу у Лисабону представити филм „На млечном путу“. До сада је филм представљен у 20 земаља, а руска премијера заказана је за 19. децембар.

Куста и „Но смокинг оркестра“ 26. новембра настављају латиноамеричку турнеју концертима у Аргентини (Мендоза, Кордоба, Розарио, Буенос Ајрес, Салта), Чилеу (Сантијаго) и Уругвају (Монтевидео). Славни режисер ће до руске премијере филма „На млечном путу“ остати у Уругвају и привести крају снимање филма о бившем председнику те земље Хозеу Мухики.

Нову годину Куста ће са бендом и 200.000 људи дочекати на тргу у Порту (Португалија), а турнеју настављају у марту у Кини, Кореји, Јапану, Аустралији и Новом Зеланду.

Новости, Искра