Конашенков: Извештај „Хјуман рајтс воча“ још једна лаж у низу

07-11-2016 10:03:55 | | / vostok.rs |


Министарство одбране Русије одбацило је оптужбе невладине организације „Хјуман рајтс воч“ да је Русија одговорна за бомбардовање школе 26. октобра у сиријској провинцији Идлиб.

Према речима портпарола руског Министарства Игора Конашенкова, извештај „Хјуман рајтс воча“ о војним злочинима о којима су сазнали из наводних телефонских интервјуа са породицама погинулих не треба ни да буде предмет критике, самим тим представља још једну лаж у низу.

Он је такође подсетио да је Министарство одбране наредног дана објавило све фотографије које су снимили дронови, а које доказују да Русија није бомбардовала никакве школе.

„Желео бих да подсетим да се Идлиб већ неколико година налази под контролом терориста Нусра фронта, стога је сулудо говорити о томе да у условима рата у тој провинцији функционишу секуларне школе. То могу да тврде само лажљивци и лудаци“, истакао је Конашенков. Запад је у више наврата оптуживао власти Сирије и Русије да су одговорне за напад на цивилне објекте, међутим ниједном приликом није представио никакве доказе.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут