Песков: Одбацујемо могућност било какве умешаности у противправне радње у Црној Гори

07-11-2016 12:51:58 | | / vostok.rs |


Кремљ категорички одбацује било какву умешаност у дешавања у Црне Гори.

„По званичној линији никаквих захтева није било, не знам да ли је било захтева по линији специјалних служби. Али у датом случају не располажемо било каквим информацијама и свакако категорички одбацујемо могућност званичне умешаности у било какве покушаје организације било каквих противправних радњи“, рекао је Песков новинарима на питање да ли је било захтева из Црне Горе поводом истраге покушаја атентата на премијера те земље у који би, према изјавама црногорског тужиоца, могли бити умешани руски националисти.

Врховни државни тужилац Црне Горе Ивица Станковић демантовао је јуче тврдње да је хапшење осумњичених за тероризам у покушају 16. октобра инсцениран поступак, а главни специјални тужилац Миливој Катнић за све је оптужио националисте, држављане Русије.

Станковић је на ванредној конференцији за новинаре у Подгорици рекао да за све постоје докази.

„Поштујте чињеницу да је поступак у току. Не стављамо се ни на чију страну — ни медија ни политичара“, поручио је Станковић напоменувши да су се за ову конференцију одлучили због појављивања нетачних информација у јавности. Главни специјални тужилац Миливоје Катнић прецизирао је да не постоје никакви докази да је држава Русија умешана у покушај "терористичког напада".