Медведев: Избор Трампа суверени избор грађана САД

10-11-2016 10:09:25 | | / vostok.rs |


Руски премијер Дмитриј Медведев коментарисао је избор Доналда Трампа за председника САД.

„То је, као прво, суверени избор грађана Сједињених Америчких Држава. Као друго, ми се према њему односимо са уважавањем и наравно, спремни смо да развијамо контакте са новоизабраним председником Доналдом Трампом и са потпредседником којем сам већ честитао на избору“, изјавио је Медведев.

Раније је руски премијер честитао Мајклу Пенсу на избору за потпредседника САД. Све ће зависити од расположења нове администрације Развој сарадње Русије и САД зависиће од расположења нове администрације, Москва је спремна да затвори жалосно поглавље односа између две земље, изјавио је руски премијер.

„Наравно, све ће зависити од расположења нове администрације: ако су спремни за развијање свеобухватне сарадње са нашом земљом и затварање ове тужне странице која је последњих година написана напорима актуелне америчке администрације, ми смо такође спремни за то“, рекао је Медведев новинарима.

„Говорим о томе да је на нашим државама посебна одговорност за одржавање глобалне безбедности у свету и на основу статуса наших држава и на основу врло познатих разлога“, додао је он.