Песков: Има још много посла са актуелном администрацијом у Вашингтону

11-11-2016 09:54:48 | | / vostok.rs |


Руске власти још увек нису позивале новоизабраног председника САД Доналда Трампа да посети Москву, још увек се сарађује са актуелном администрацијом, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

„О томе се још не разговара“, рекао је Песков, одговарајући на питање о спремности Русије да позове Трампа у посету.

„Не заборављајте да још треба да се ради са актуелном администрацијом, до јануара. Има много посла, има много тема за разговоре. Шта ће после бити, видећемо“, изјавио је Песков новинарима.

Русија очекује конструктивне сигнале од нове администрације. Постоји мишљење да су несугласице између Русијe и САД неизбежне, али да је главно да постоји жеља да се реше проблеми, додао је он. Москва са опрезним оптимизмом односи према изјавама Трампа током предизборне кампање.

„Он је говорио о спремности да разговара. То је важно“, сматра Песков.

Владимир Путин је присталица побољшања односа Русије са САД, изјавио је руски портпарол.

„Став Русије је доследан, став председника Путина је свима добро познат — он је доследан, прилично фексибилан, али флексибилност има границе. Путин је присталица добрих односа, побољшања наших односа. Видећемо колико ће бити показана узајамност“, рекао је Песков новинарима.

Доналд Трамп победио је Хилари Клинтон и постао 45. председник Америке. Тај амерички бизнисмен према Форбсовој листи из 2016. године „тежак“ је 3,7 милијарди америчких долара и вероватно је најбогатији амерички председник до сада. Трамп није само богат у материјалном смислу. Он је и отац петоро деце из три брака, и поносни деда седморо унучади.