Кустурици награда за животно дело

15-11-2016 09:10:27 | | / vostok.rs |


Прослављени србски редитељ Емир Кустурица добио је награду за животно дело на Међународном филмском фестивалу у Лисабону.

У оквиру главног програма „Лисабон — Есторил филм фестивалa“, који је јуче завршен, приказан је и Кустуричин најновији филм „На млијечном путу“, који је изазвао бурне позитивне реакције, овације и аплауз какав није виђен ни на Венецијанском фестивалу, где је филм премијерно приказан.

У двочасовном фестивалском програму, након пројекције филма, публика је имала прилику да разговара са србским редитељем, а о богатом ауторском опусу Емира Кустурице, бираним речима говорили су директор „Лисабон — Есторил филм фестивала“ и филмски критичари, јавила је Срна. Три дана пре фестивала у Лисабону, филм „На млијечном путу“ испратиле су и овације у Мексику у Рио Кобу. Мексичкој премијери присуствовала је и италијанска глумица Моника Белучи, која игра главну улогу у филму, и продуцентски тим.

Према првим реакцијама филмске критике и публике, филм „На млијечном путу“ биће хит и у овој држави. Живот овог филма наставља се у биоскопима широм Португалије, а 19. децембра премијерно ће бити приказан у Москви. Филм „На млијечном путу“ до сада је представљен у око 20 земаља.