Ђулијани: Обама није довољно претио Русији америчком војском

16-11-2016 09:43:32 | | / vostok.rs |


Један од кључних саветника изабраног председника САД Доналда Трампа, бивши градоначелник Њујорка и кандидат за државнога секретар САД Рудолф Ђулијани изјавио је да Русија не може да буде конкурент САД у војној сфери, преноси „Волстрит џурнал“.

„Русија сматра да је конкурент САД у војној сфери, али то у ствари није тако. Наше одбијање за време Обаме да претимо коришћењем наших оружаних снага створило је од Русије тако моћну државу“, рекао је Ђулијани.

Према подацима листа, Ђулијани је поновио Трампове тезе да је администрација Обаме од Русије направила противника и да руско руководство наводно не уважава садашњег шефа америчке државе.

Раније је „Волстрит џурнал“ саопштио да је бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани један од главних кандидата за место државног секретара САД у администарцији Доналда Трампа.

Подсетимо, Доналд Трамп је још за време предизборне кампање у оквиру телевизијских дебата са Хилари Клинтон изјавио да руски нуклеарни програм превазилази амерички. Он је ту тезу поновио више пута и позвао на модернизацију нуклеарног арсенала САД.