Конашенков: Изјаве Стејт департмента о ситуацији у Сирији заснивају се на „бесрамним лажима“

17-11-2016 08:35:14 | | / vostok.rs |


Сва јавна реторика америчког Стејт департмента о ситуацији у Сирији заснива се на „бесрамној лажи“, изјавио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Раније је портпаролка Стејт департмента Елизабет Трудо на конференцији за медије рекла да најновији подаци показују да је Русија бомбардовала пет болница и једну мобилну болницу. „Сматрамо да такви поступци представљају кршење међународног права“, изјавила је Трудо. Данас су у Министарству одбране Русије саопштили да већ 28 дана авијација Русије не изводи ваздушне нападе на Алеп.

„Не знамо где Елизабет Трудо добија информације о томе шта се дешава у Сирији. Понављање гласина о неком бомбардовању „пет болница“ и „једне мобилне болнице“ само потврђује да се сва та јавна реторика Стејт департмента о ситуацији у Сирији заснива на „срамној лажи“, рекао је Конашенков.

Он је додао да је фантазија Стејт департмента ограничена илузорним „болницама“, вероватно зато што су „уморни од лажи“. „Колико год да смо позивали, осим неутемељених изјава, никада није обезбеђен ниједан доказ. Важно је само да се Русија за нешто окриви. А сутра ће уместо госпође Трудо стајати неки други представник Стејт департмента који неће бити одговоран за своје речи“, закључио је Конашенков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут