Богданов: Русија наставити да пружа помоћ Сирији у борби против тероризма

17-11-2016 09:35:51 | | / vostok.rs |


Специјални представник председника Русије за Блиски исток и Африку Михаил Богданов током разговора са амбасадором Сирије у Москви Ријадом Хададом изјавио је да ће Русија наставити да пружа помоћ Сирији у борби против међународног тероризма, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Током сусрета су Богданов и Хадад разменили мишљење о развоју војно-политичке и хуманитарне ситуације у Сирији, наводи се у саопштењу руског Министарства. „Посебна пажња посвећена је ситуацији на северу земље, између осталог и операцији започетој 15. новембра руске и сиријске авијације и извођењу ваздушних напада на објекте војне инфраструктуре и места окупљања снага терористичке групе ДАЕШ и Џабхат Фатх ел Шам (бивши Нусра фронт)“.

„Руска страна је нагласила да ће Русија наставити да се придржава принципијелне политике помагања Сирији у борби против међународног тероризма и напредовање ка политичком решењу унутарсиријске кризе у оквиру међународног права, пре свега на основу Резолуције 2254 Савета безбедности Уједињених нација“, пише у саопштењу министарства.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут