Умро Карл Албрехт највећи богаташ Немачке и 24. по богатству у свету

01-08-2014 05:49:36 | | / mojenovosti.com |

Пре неколико дана умро је у граду Есену Карл Албрехт, најбогатији грађанин Немачке стар 94 године, чији иметак износи 19,2 милијарде евра.

Господа Карл и његов брат Тео, који је умро 2010. године у истом граду, били су трговци по занимању, а у току 1925. године они су наследили у Есену једну мању трговину од њихових умрлих родитеља.

Браћа Карл и Тео су основали велику трговачку дисконтну мрежу ALDI у Немачкој, која је у Аустрији носила назив HOFER (још увек постоји).

Ова њихову дисконтску трговинску мрежу мешовите робе са претежно прехранбеном робом су развили на 3 континента у свету у 17 држава.

Мада су браћа Карл и Тео били веома богати милијардери, они су цели свој живот врло скромно живели, а Карл Алберт је захтевао као што је и увек скромно живео, да се његова смрт објави у јавности после његове сахране у Немачкој у разним медијима.

Карл Албрехт је био на 24. месту по богатству у целоме свету, а његово наследство је осигурано преко Штифтунга (Организација за заједничку помоћ у добротворне сврхе)!

Живко Беговић