Патријарх Кирил: Трампове речи уливају наду

19-11-2016 09:44:45 | | / vostok.rs |


Новоизабрани председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп спреман је да „крене путем дијалога са Русијом“, а његова намера да реши проблем исламског радикализма и тероризма улива наду, изјавио је у петак патријарх московски и целе Русије Кирил.

„На мене су позитиван утисак оставиле изјаве новоизабраног председника САД Трампа, који је јасно рекао да ће решити проблем исламског радикализма и тероризма. Дај Боже, да у том правцу крене развој односа Русије са Сједињеним Државама, јер је данас тероризам реална опасност за све нас“, изјавио је патријарх у интервјуу телевизијском каналу РТ уочи свог 70. рођендана (20. новембар).

Према речима поглавара Руске православне цркве, „судећи према ономе што је Трамп говорио током своје предизборне кампање, може се судити о томе да он жели да крене путем дијалога са Русијом… укључујући, пре свега, борбу против тероризма“.

Патријарх је додао да су предизборне изјаве Трампа „биле потпуно супротне ономе што су говорили други“. „И због тога у изјавама других није било наде, а ове изјаве дају наду. Веома је важно да лидери моћних држава, које утичу на ситуацију у целом свету, својом политиком дају наду у бољу будућност“, нагласио је руски патријарх.