Сирија рачуна на ревидирање политике САД

21-11-2016 09:12:39 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Сирије Валих Муалем изјавио је да Дамаск рачуна да ће нова администрација Сједињених Америчких Држава ревидирати своју политику према Сирији.

На питање каква су очекивања сиријске владе у вези са будућом политиком новоизабраног председника САД Доналда Трампа, Муалем је одговорио да је још рано изводити неке закључке. Међутим, он наводи да Дамаск рачуна да ће „нова администрација Сједињених Америчких Држава ревидирати своју политику према Сирији“. Сиријски министар је додао да је Дамаск очекивао да у недавним разговорима са изаслаником УН Стафаном де Мистуром чује датум нове рунде међусиријских преговора, али он није договорен.

Де Мистура је данас стигао у Дамаск да би разговарао са Муалемом о ситуацији у Сирији, а посебно о кризи у Алепу у којем побуњеници и даље држе источне делове града. Међусиријски преговори нису одржани од априла 2016. „Моје колеге и ја смо очекивали да чујемо од њега датум наставка разговора о Сирији, али нам га он није рекао“, рекао је Муалем на конференцији за медије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут