Шеф ММФ-а позитивно оценила потезе руских власти

21-11-2016 10:16:11 | | / vostok.rs |


Шеф Међународног монетарног фонда Кристин Лагард позитивно је оценила потезе руских власти, између осталог и Централне банке, када је реч о одржавању макроекономске стабилности у Русији, саопштио је заменик руског министра за економски развој Станислав Воскресенскиј.

Како је рекао, председник Русије Владимир Путин је у оквиру самита Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК), који се одржава у Перуу, упитао Лагардову како оцењује Централну банку и Владу Русије по питању подршке макроекономској стабилности, а она је одговорила: „Централна банка је урадила фантастичан посао“.

Убрзо затим је Путин затражио додатно објашњење и савет када је реч о могућем повећању кредитирања привреде, на шта Лагардова није могла да д конкретан одговор.

„Шефица ММФ-а је избегла да директно одговори на питање, рекавши да је приликом анализе неопходно узети у обзир специфичности сваке земље појединачно, али је додала да је Русија успела достојно да изађе из кризе због пада цене нафте и пожелела властима успешан наставак рада“, додао је Воскресенскиј.