Рогозин у Сирији: Без функционалне привреде не може бити ни војног успеха

22-11-2016 04:37:09 | | / vostok.rs |


Сиријски председник Башар ел Асад изјавио је да ће руским бизнисменима понудити најповољније услове како би реализовали своје пројекте у Сирији.

Он је то рекао на састанку у Дамаску са вицепремијером Русије Дмитријем Рогозином. Рогозин је прецизирао да ће сиријске власти посебну пажњу посветити свакој руској компанији која буде заинтересована да реализује своје пројекте у Сирији.

Главне теме састанка били су борба против тероризма, трговинско-економски односи двеју земаља и сарадња у сфери енергетике, а том приликом представљени су бројни пројекти управо у сфери енергетике и транспорта.

Рогозин је објавио да се два дана налази у Дамаску на разговорима са председником Асадом, премијером Хамисом и министром спољних послова Муалемом, те је саопштио да б
ез функционалне привреде не може бити ни војног успеха.У саставу руске делегације која је посетила сиријску престоницу били су многобројни представници министарстава спољних послова, одбране, економског развоја, енергетике и пољопривреде.

„Политика и став Русије, како на међународној арени, тако и у борби против тероризма, потврђују да је Русија велика држава, која је заснована на принципима међународног права, поштовања суверенитета и права на самоопредељење“, рекао је председник Асад.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут