Трампов саветник: Потребна обнова веза са Москвом

29-11-2016 10:15:30 | | / vostok.rs |


Администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа неопходни су људи који верују у потенцијал руско-америчких односа и деле мишљење о потреби да се обнове везе са Москвом, изјавио је Трампов саветник Картер Пејџ.

Он је на тај начин прокоментарисао предстојеће назначење новог државног секретара САД.

„Људи који у потпуности не разумеју и не верују у потенцијал руско-америчких односа осуђени су на пропаст. Као и обично, скоро све се завршава тако што се руско руководство оптужује за неуспешне преговоре“, рекао је Пејџ за Спутњик.

Тренутно су главни кандидати на место шефа Стејт департмента бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани и један од кандидата на председничким изборима 2012. године Мит Ромни.

Пејџ је, међутим, рекао и да су односи Русије и САД осуђени на пропаст уколико Трамп и његов руски колега Владимир Путин не успоставе односе који су базирани на поверењу.

„Током недавног телефонског разговора између Путина и Трампа, лидери су говорили о принципима обостраног поштовања - идеја коју обојица деле, баш као и лидери многих других земаља. Уколико то поверење не успеју да реализују на личном нивоу, све је осуђено на пропаст“, рекао је он.

Пејџ је критиковао и Трампову супарницу из редова демократа Хилари Клинтон због дубоког неповерења на релацији Вашингтон—Москва, што је последица њеног боравка на функцији државног секретара.