Обраћање председника Путина Федералној скупштини - УЖИВО

01-12-2016 07:40:03 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин обратиће се Федералној скупштини 1. децембра у 10 часова (Београд, Бањалука, Подгорица).

Пренос можете пратити на овој страници.



Председник Русије Владимир Путин обратиће се Федералној скупштини. Посланици претпостављају да ће се председник највише бавити међународном темама, питањима безбедности и одбране земље у условима борбе против међународног тероризма, операцији у Сирији и економској ситуацији у земљи.

Обраћање руског председника Парламенту је програмски политичко–правни документ који изражава виђење шефа државе о стратешким правцима развоја Русије у блиској будућности. Он укључује како политичке, економске и идеолошке тачке, тако и конкретне предлоге за законодавни рад Парламента.

Према речима портпарола председника Дмитрија Пескова, овогодишње Путиново обраћање Федералној скупштини ће се бити другачије него ранија.

Гости Кремља су и чланови Владе, председници Уставног и Врховног суда, државни тужилац, председник Централне изборне комисије, председник Привредне коморе, чланови Државног савета, верски поглавари и представници Јавне коморе Русије.

Годишње обраћање председника Русије раније се одржавало у Мермерној дворани Кремља, изграђеној 1982. године. Од 2008. године овај догађај је премештен у Георгијевску палату Великог дворца Кремља.