НАТО кроз шуму прошверцовао Мустафу на север КиМ

03-12-2016 12:10:14 | | / vostok.rs |


Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је рекао да је такозваног покрајинског премијера Ису Мустафу НАТО „прошверцовао“ мигрантском рутом на северу КиМ, тамо где га србски народ неће и не жели, што је и показао блокадама које је направио.

„Дакле, мигрантском рутом је прошверцован кроз шуму на север КиМ, на територију између општина Звечан и Лепосавић прошао је кроз шуму и кроз албанска села са циљем да изазове дестабилизацију, несигурност и евентуално испровоцира насилну реакцију нашег становништва на том делу КиМ“, рекао је Ђурић новинарима.

О Мустафиним намерама, додао је Ђурић, приликом „блиц“ и „шверц“ посете северу КиМ најбоље говори друштво у којем је дошао у којем га је прошверцовао НАТО на север КиМ, а међу људима са којима је био, био је и „такозвани министар косовских снага безбедности Деволи“.

То говори, сматра Ђурић, о стварним намерама и господина Мустафе коме ова посета вероватно делимично служи за политичку пропаганду, делимично да би застрашио Србе на северу КиМ и испровоцирао неку реакцију.

„Међутим, ово ван сваке сумње представља и кршење обавеза међународног безбедносног присуства Кфора и НАТО-а на северу КиМ, који не смеју и немају право да дозволе присуство представника такозваних косовских снага безбедности на северу КиМ“, навео је Ђурић.

Додао је да је разговарао са србским политичким представницима о овом, како каже, неодговорном и несувислом акту Мустафе, и они су га, наводи, обавестили да ће до даљег прекинути сваку комуникацију и сарадњу са Кфором.