Позиви Запада да се прекине операција у Алепу подсећају на последњи покушај заштите терориста

06-12-2016 10:11:42 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије изјавило је да позиви Запада да се прекине операција у источном Алепу подсећају на очајнички покушај да се спасу терористи којима они руководе.

„Појачани позиви из реда западних престоница да се прекине контратерористичка операција у источном Алепу све више подсећају на последњи и очајнички покушај да се заштите и спасу терористи и екстремисти којима они руководе, тј. они који не презају ни пред чим ради постизања својих лоших намера.

Управо они настављају да користе цивиле у својству ’живог штита‘, гранатирају и минирају цивилну инфраструктуру, хуманитарне коридоре‘, наводи се у саопштењу. Русија није чула из западних престоница осуду гранатирања руске болнице, такав политизовани приступ у борби против тероризма треба одбацити, навели су у руском МИП-у.

„Речи осуде се не чују из Западних престоница. Позивамо своје партнере да ипак одбаце политизовани приступ и уместо деструктивног изједначавања емоција у медијском простору прикључе се, напокон, напорима за сузбијање терористичких претњи у Сирији и тражења политичких путева решавања сиријске кризе“, констатовали су у руском спољнополитичком ресору.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут