Ако САД буду ометале рад руских медија, тако ће бити и према америчким у Русији

11-12-2016 11:44:35 | | / vostok.rs |


Главна уредница РТ-a и Спутњика Маргарита Симоњан прокоментарисала је идеју бившег амбасадора САД у Русији Мајкла Макфола да се телевизија РТ и агенција Спутњикрегиструју као страни агенти.

„По мени, Макфол се на нас наљутио. Ми га често критикујемо, и то са правом, јер знамо мало људи који, будући позвани да унапређују односе са другим државама, успели да дају толики лични допринос да те односе покваре. То је урадио управо Макфол, личност која је док је био амбасадор, и пре и после, много урадио да повећа антируску хистерију и као што видите, он наставља то да ради“, рекла је Маргарита Симоњанова.

Како је навела главна РТ-а и Спутњика, да је Макфол прави диппломата он би знао да се у „дипломатији све заснива на узајамности“.

На тај начин, ако у САД буду ометали рад руских медија, „вероватно би према америчким медијима у Русији могле бити употребљене сличне мере“, изјавила је Симоњанова.

Она је додала да не ради у дипломатском ресору и тешко јој је да предвиди да ли ће америчке власти вршити притисак на руске медије, посебно у позадини „пропаганде многобројних слобода“.

„Веома се надам да неће и да ће овакве изјаве остати још једне забавне фантазије увређеног човека“, Закључила је главна уредница Спутњика.