Песков: Окупација Палмире наноси штету угледу целокупног човечанства

13-12-2016 09:50:10 | | / vostok.rs |


Окупација Палмире наноси штету угледу целокупног човечанства, односно онима који седе и не чине ништа, а не Русији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Све то што се дешава око Палмире још једном говори о актуелности претње која долази од стране терористичке организације ДАЕШ, док Русија наставља да ради све како би се супротставила међународном тероризму и пружила помоћ Сирији. Истакао је и да Кремљ рачуна на то да ће у најскоријој будућности сви контранапади ДАЕШ-а на Палмиру бити заустављени.

„То што се дешава у Палмири још једном говори о томе колико је озбиљна претња која долази од ДАЕШ-а. Ми са жаљењем морамо да констатујемо да још увек није могуће у потпуности неутралисати такве офанзивне операције“, рекао је Песков.

Он се такође осврнуо и на операцију ослобађања ирачког Мосула рекавши да она терористима омогућава да стварају веће групације у Сирији помоћу којих би спроводили офанзиве.

„Операција у Мосулу истерује терористе из тог града и на тај начин се формирају веће групације у Сирији које се могу користити за спровођење офанзиве“, рекао је он. Огласила се и председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко која је истакла да нема речи о учешћу руских војника у копненој операцији у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут