Москва и Анкара подржавају интензивне контакте о Сирији

13-12-2016 02:05:04 | | / vostok.rs |


Москва и Анкара подржавају интензивне контакте о Сирији. Мишљења о борби против тероризма се поклапају, рекао је Лавров.

„Председници Русије и Турске редовно и лично и телефоном разговарају о питањима које треба решити како се не би дозволило повећање терористичке претње, како би се прекинула терористичка претња на територији Сирије и Ирака“, изјавио је Лавров на прес-конференцији представника Русије, Србије и Турске након састанка Организације за црноморску економоску сарадњу у Београду.

Према речима министра, ове консултације се врше на нивоу представника МСП-а, војних ресора и специјалних служби.

„Ми имамо исто схватање задатака који стоје пред међународном заједницом, пре свих антитерористичких и задатака за очување територијалне целовитости Сирије, недопуштања њеног распада“, додао је шеф руске дипломатије.

Раније је саопштено да су први заменик руског шефа дипломатије Владимир Титов и турски амбасадор Хусеин Дириоз одржали састанак у Москви. „Одржана је размена мишљења о низу међународних и регионалних проблема, укључујући ситуацију у Сирији, као и питања о односима Русије и НАТО-а“, наводи се у саопштењу руског спољнополитичког ресора.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут