Асад: Запад више брине о терористима него цивилима

14-12-2016 09:29:27 | | / vostok.rs |


У интервјуу за РТ, сиријски председник Башар Асад је упозорио на узимање изјава западних влада здраво за готово, као и о изјавама о Алепу, јер се чини, по речима Асада, да они брину више о чувању терориста него цивила. Он је такође критиковао млаку реакцију Запада на нападе терориста на Палмиру.

Председник Башар Асад је навео да је наступила нова критична тачка рата ослобођењем Алепа и повратка терориста у Палмиру.

РТ: Палмира је поново још један од немирних региона сада, јер се сада тамо налазе терористи, али ми не чујемо много осуда о томе.

Председник Асад: Тачно, а да је ослобођена од стране сиријске војске онда би они "бринули". Ако ослобађамо Алепо од терориста, западни званичници и главни светски медиј, "брину" о цивилима. Они не брину када се дешава супротно, када терористи убијају те цивиле или нападају Палмиру и уништава светско наслеђе, а не само сиријско наслеђе.

Офанзива терориста на Палмиру, ако погледате, време њиховог напада, односи се на оно што се дешава у Алепу. То је одговор на оно што се дешава у Алепу - напредовање сиријске војске. Желели су да угрозе победу у Алепу и истовремено одврате сиријску војску из Алепа како би више била фокусирана на Палмиру, те да на тај начин зауставе напредовање сиријске војдке. Али, наравно, то им није успело.

РТ:Западне земље су у више наврата питале Русију и Иран да изврше притисак на вас да би се, како кажу, зауставило насиље. Недавно, шест западних земаља је питало Русију и Иран поново да изврше притисак на вас, тражећи прекид ватре у Алепу. У време када сиријска војска напредује, они су тражили прекид ватре.

Асад: Увек је важно у политици да читате између редова, да не буде буквално. Није битно шта они траже. Превод њихове изјаве је за Русију је "молим те, заустави напредак сиријске војске против терориста." То је значење њихове изјаве, заборавите на остало. "Отишли сте предалеко у уништавању терориста, то нe треба да се дешава. Требало би рећи Сиријцима да се ово заустави. Морамо да одржимо терористе и да их спасимо."

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Восток, РТ