Русија не може игнорисати савезничке обавезе Јапана

14-12-2016 03:36:55 | | / vostok.rs |


Портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да Русија не може игнорисати савезничке обавезе Јапана приликом разматрања осетљивих билатералних односа са том земљом.

Током разговора са новинарима у среду Пескова су замолили да прокоментарише информације јапанских медија да Токио допушта могућност распоређивања америчких војних база на два острва Јужних Курила у случају њихове предаје Јапану.

„Желео бих подсетити на мисао председника Путина у интервјуу јапанским медијима када је говорио да, несумњиво, не можемо игнорисати постојање одређених обавеза Јапана према савезницима приликом разматрања различитих осетљивих питања наших билатералних односа“, рекао је Песков.

„Не бих желео ни на који начин да коментаришем информацију која је објављена данас у једном од јапанских медија, јер се то односи на садржај разговора Савета безбедности Јапана и секретара Савета безбедности Русије на састанку од пре месец дана. Клико ми знамо, садржај састанка нико није објавио, тим пре што је разговор био затвореног карактера“, додао је портпарол шефа државе.