Путин и Ердоган изразили спремност за даљу сарадњу у неутралисању терористичке претње

15-12-2016 10:53:34 | | / vostok.rs |


Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, потврдили су у телефонском разговору спремност за даљу сарадњу у неутралисању терористичке претње на Блиском истоку, саопштила је прес-служба Кремља.

„У вези са великим терористичким нападом у Истанбулу 10. децембра, који је узроковао бројне људске жртве, председник Русије је још једном изразио искрено саучешће руководству и народу Турске. Потврђена је спремност за даљу активну сарадњу у неутралисању терористичке претње на Блиском истоку“, наводи се у саопштењу.

„Председници двеју држава наставили су размену мишљења о сиријском проблему. Разматран је развој ситуације у Алепу. Наглашена је потреба повећања заједничких напора за побољшање хуманитарне ситуације и помоћ у покретању политичког процеса у Сирији“, наводи се у саопштењу.

Такође се додаје да су два лидера разговарала о неколико актуелних питања руско-турске сарадње, међу којима је и област енергетике. Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да су се два лидера чула телефоном и да су разговарала о Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут