Овјерени кандидати и кандидатске листе за опште изборе

07-08-2014 08:25:03 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је окончала поступак овјеравања оних кандидатских листа и канидата који испуњавају законом прописане услове.

ЦИК-у су поднесене 753 кандидатске листе са укупно 7.892 кандидата, тако да ће број овјерених кандидатских листа и кандидата бити саопштен сутра, након што буду ажурирани подаци и извршена још једна провјера, саопштено је из Комисије.

Овјерене кандидатске листе ЦИК ће до 28. августа објавити у службеним новинама и средствима јавног информисања, као и на својој интерент страници.

ЦИК је данас, након разматрања Извјештаја о извршеним провјерама политичких субјеката који су се пријавили за учешће на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи и начелника општине Сребреник, извршила овјеру политичких субјеката који испуњавају законом прописане услове.

За учешће на пријевременим изборима за начелника општине Лакташи овјерене су пријаве СНСД, СДС, СНС и НДП.

За учешће на пријевременим изборима за начелника општине Сребреник овјерене су пријаве СДП БиХ, СДА, Странке за БиХ, Уније социјалдемократа - Уније за све нас.

ЦИК је одбио пријаву независног кандидата Омера Ибришимовића за учешће на пријевременим изборима за начелника Општине Сребреник јер није испуњавао законом прописане услове за овјеру.

Након проведене процедуре јавне набавке, ЦИК је донио одлуку по којој ће сједиште Главног центра за бројање бити у Олимпијском центру Зетра у Сарајеву.