Британски медији представљају ослобађање Алепа као трагедију сиријског народа

16-12-2016 09:28:40 | | / vostok.rs |


Британске власти баратају непровереним информацијама о дешавањима у Сирији, део тих информација су исфабриковали милитанти. Москва је изненађена да ослобађање Алепа и спасавање Сиријаца медији у Британији представљају као трагедију сиријског народа, изјавио је амбасадор Русије у Лондону Александар Јаковенко.

„Забринути смо што британска званична лица баратају непровереним информацијама, од којих су део фабриковали терористи. Убиства и зверства терориста се приписују сиријској војсци која се физички бори за ослобађање свог народа од терора. Став Русије: Влада Велике Британије треба да покаже одговорни приступ и барата пажљиво провереним информацијама, како не би уводила у заблуду јавно мњење сопствене земље“, рекао је амбасадор на састанку са британским парламентарцима.

По његовим речима, Амбасада и Русија, као и пре, очекују званична објашњења од британског МСП-а, којим изворима на друштвених мрежа се користе када се оптужује Русију за везу са нападима на хуманитарни конвој УН 19. септембра.

„Изненађени смо што ослобађање Алепа од стране сиријске војске, спасавање стотине хиљада грађана, жена и деце од терориста, велику хуманитарну помоћ Русије британска званична лица и медији представљају малтене као трагедију сиријског народа. Није нам јасна логика по којој сви ти људи, од којих је на хиљаде погинуло од руку терориста, требало остављати код њих у заробљеништву. Став Русије: не дозволити да се користе цивили као живи штит“, додао је амбасадор.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут