„Ракија Савићевић“ поново освојила медаље

17-12-2016 11:46:22 | | / vostok.rs |


Србија има доста својих брендова, али засигурно један од првих је србска ракија. Ракију Срби праве скоро па од сваког воћа. Тешко би се могло одредити која врста ракије је боља од друге, јер свако воће ракији даје посебан укус и мирис.

Да би се унапредила производња српске ракије и дао подстрек на усавршавање квалитета несумњиво у томе доприноси и "Фестивал српске ракије" који се одржава у Београду.

На Петом фестивалу српске ракије који се
одржава у холу Дома синдиката у Београду учествују 22 најпознатија произвођача воћних ракија у Србији који су изложили своје производе.

На фестивалу између осталих учествује и
Ракија Савићевић“ која је поново добила значајна признања за своје производе.

Стручни жири Фестивала "Ракији Савићевић" је за две ракије "Сербка - вилијамовка" и "Сербка - Кајсијевача" и ове године доделио два значајна признања - сребрне медаље.

У разговору са представницима "Ракије Савићевић" сазнали смо да на овом фестивалу учествују произвођачи искључиво природних ракија, где се у производњи не користе ароме и други вештачки елементи. Фестивал српске ракије је одлично место где се може доста тога сазнати о производњи ракије, са њеним специфичностима, а на крају уз "чашицу" разговора, попити и чашицу природне српске ракије.

Из "Ракије Савићевић" истичу да природна ракија и њен квалитет бивају одмах препознати од стране уживалаца овог пића, јер с друге стране, познаваоци и љубитељи овог пића веома лако могу уочити вештачке елементе у производњи ракије.

"Производња свих ракија се врши искључиво механичко-природним путем са већ постојећим особинама воћа. Да би ракија била врхунског квалитета, вештачке ароме, додатни шећери и остали хемијски елементи су стриктно забрањени.", наглашавју из "Ракије Савићевић".

„Ракија Савићевић“ се појавила на тржишту пре неколико година и за веома кратко време на србском и руском тржишту наишла је на веома позитивне оцене њених ракија, како код експерата у области производње алкохолних пића, тако и код уживалаца овог пића. Пре свега начином производње, а наравно и квалитетом и укусом.

Фестивал Српске ракије завршава се у суботу у 22: 00 часа, те се још данас могу пробати врхунске српске ракије.

Стога, у здравље!