Биатлонски савез Русије одустао од етапе Светског првенства

23-12-2016 10:08:48 | | / vostok.rs |


Биатлонски савез Русије предложио је Међународном биатлон савезу (ИБУ) да премести Светско првенство из Тјумена, а нова локација биће објављена накнадно, наводи се у саопштењу ИБУ.

Такође, извршни одбор Међународног биатлон савеза покренуо је истрагу у вези са Биатлон савезом Русије и 29 спортиста који се помињу у извештају Макларенове комисије. Још двојици руских биатлонаца забрањено је да се такмиче, изјавио је за „Р-Спорт“ председник ИБУ Андерс Бесеберг.

Међутим, он је одбио да наведе њихова имена. Прошле недеље Светска антидопинг агенција (ВАДА) предала је ИБУ списак биатлонаца који су, како се наводи, користили допинг. Списак је састављен на основу материјала независне комисије ВАДА на челу са Ричардом Маклареном, која је раније представила други део извештаја о ситуацији у руском спорту. Руска страна истакла је да извештај не садржи никакве доказе.

Представници неколико земаља, укључујући САД и Канаду, предложили су да се Русији укине право на одржавање низа такмичења у биатлону, укључујући и Светско првенство, које би требало да буде одржано у Тјумену 2021. године. У Биатлон савезу Русије су истакли да не знају имена спортиста које помиње ИБУ и изразили су спремност да доставе све информације о било ком спортисти.