Осма ревија руског филма на Палама

25-12-2016 12:40:51 | | / vostok.rs |


Осма ревија руског филма одржаће се од 26. до 30. децембра у амфитеатру Филозофског факултета на Палама у организацији Жељка Стојановића и помоћи руске амбасаде у Босни и Херцеговини. На отварању ревије биће приказан филм ''Свјетски поредак''.

Свијет се комеша, а униполарни свјетски поредак који је био на сцени посљедњих деценија полако одлази у прошлост. Како ће изгледати тај поредак у будућности? Хоће ли бити глобалног рата и у каквом ће свијету живјети наша дјеца? Како су свјетски моћници одлучивали о судбини милијарди људи? Ријеч многих из свјетске политике и једног од најважњијих...

Другог дана одржавања ревије, 27. децембра, биће приказан филм ''Повратак'' у режији Андреја Зајагинцева. У филму се ради о животу два брата када им се неочекивано враћа отац, којег знају само са фотографија. Појављивање за њих, страног и чудног човјека, сасвим им усмјерава живот на супротну страну. Живот ће им се додатно закомпликовати када их отац поведе на удаљено острво на којем ће провести неко вријеме заједно.

Филм ''Варљиво сунце 2'' биће приказан у сриједу, 28. децембра, у режији Никите Михалкова, једног од најпознатнијих руских и европских режисера, који у овом филму игра једну од главних улога. Управо овај филм је остварење једног од најистакнутијих руских филмских аутора и глумаца, а ради се о ратној драми која описује самоубилачке јурише руске војске на њемачка утврђења и борбу команданата Котова.

Котов улаже велики рад и труд како би повратио углед...

Четвртог дана ревије руског филма на Палама гледаоци ће имати прилику да погледају филм ''Валцер Оскоруше'' у режији Александра Смирнова и Аљоне Семјонове. Филм је историја о деминерског подвигу. У складу са наредбом Државног комитета одбране, од 1944. до 1946. године на територији Волгоградске области спроводило се деминирање терена који је ослобођен од Њемаца.

Дјевојке деминери, мушкарци борци, инструктори, мужеви...Живот испреплетен смрћу и љубављу.

И посљедњег дана Ревије руског филма биће приказан дуго очекивани филм ''Предсједник''. Ради се о још једном филму руског режисера Владимира Соловјова. У првом мјесецу приказивања овај филм је видјело 15 милиона гледалаца. Приказана је Русија од доласка предсједника Путина на власт до данас.

Ово је јединствена хроника која открива детаље прошлог времена, виде се кључни тренуци високе политике који су одлучивали о судбини свијета и прича се о томе куда сада предсједник води Русију!

Све пројекције филмова биће приказиване сваког дана од 19 часова, а улаз је бесплатан.

sarajevo-rs.com